Laserska epilacija

Laserska epilacija – trajna epilacija

Laserska epilacija diodnim laserom najnovije generacije je izbor svakog savremenog muškarca i žene koji žele da se na veoma komforan, bezbedan i brz način trajno reše neželjenih dlačica.

ZAŠTO DIODNI LASER?
Najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja diodnim laserom je zlatni standard svuda u svetu kada je reč o uklanjanju neželjene maljavosti. Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela kože tela što tretman čini bezbolnim, bezbednim i veoma komfornim. Treba praviti razliku izmedu ovog lasera i aparata IPL i drugih … jer diodni laser je daleko jači, efikasniji a rezultati epilacije su dugotrajni. Drugi aparati istanjuju dlaku, usporavaju rast ali ne uklanjaju dlaku u potpunosti.

PRINCIP RADA DIODNOG LASERA
Direktnim kontaktom, laserki snop je usmeren na kožu, snop se apsorbuje u pigment folikula neželjene dlačice. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju koja zatim uništava dlaku (fototermoliza) ali i sloj epitela oko folikula dlake. Na taj način se dlaka u potpunosti, trajno uklanja zajedno sa njenim DNK zapisom i iz tog razloga te dlake, u toj regiji više neće biti tj. ona više neće rasti.

DA LI JE TRETMAN LASERSKE EPILACIJE BOLAN?
Ovo je svakako najčešće postavlljeno pitanje… Na samom vrhu sonde diodnog lasera se nalazi nastavak koji hladi i umiruje kožu i odvodi toplotu laserskog zraka čineći tretman maksimalno komfornim i bezbednim.

KOJI JE NAJRANIJI UZRAST ZA POČETAK LASERSKE EPILACIJE?
Uslov za otpocinjanje procesa laserske epilacije kod mladih devojaka je uspostavljanje menstrualnog ciklusa. Donja granica kod devojčica je 15-16 godina.
PRIPREMA ZA TRETMAN LASERSKE EPILACIJE
Kada zapocnete proces laserske epilacije, veoma je važno dlaku ne cupati sa korenom pincetom ili voskom, jer na taj nacin dlake dovodite u razlicite faze rasta što samo povecava broj laserskih epilacija.
Pred tretman laserske epilacije neophodno je da dlaku ne cupate 4 nedelje. Dlaka se može uklanjati brijacem .
Regija koja se tretira ne može biti osuncana . Laserska epilacija se može raditi 4 nedelje nakon poslednjeg izlaganja suncu.
Dve nedelje nakon tretmana laserske epilacije se možete suncati.

KOLIKO TRETMANA LASERSKE EPILACIJE JE POTREBNO URADITI?
Za postizanje želljenog efekta neophodno je uraditi 4-6 tretmana laserske epilacije sa razmakom izmedu istih od 4 do 8 nedelja u zavisnosti od regije koja se tretira.

KONTRAINDIKACIJE
Epilepsija, psorijaza, vitiligo… Trudnoća i dojenje su fiziološka stanja u toku kojih takođe nije preporučljivo raditi tretmane laserske epilacije. Predeo oko očiju, ušna školjka i nos su regije koje se ne tretiraju laserom.

NAJČEŠĆE PREDRASUDE U VEZI LASERSKE EPILACIJE
Najčešće predrasude su vezane za lasersku epilaciju regije pazuha, prepona i dojki tj. eventualno štetnog uticaja laserskog zraka na limfne i mlečne žlezde. Treba napomenuti da laserski zrak prodire svega nekoliko milimetara duboko u kožu i njegov target je melanin u folikulu korena dlake, dok su limfne i mlečne žlezde duboko postavlljene strukture do kojih laserski zrak ne dopire.

Laserska epilacija diodnim laserom je rešenje za sva vremena, najmanje bolna a najviše efikasna i brza.