Japansko iscrtavanje obrva

Japanska metoda je permanentno apliciranje pigmenta mikroiglicama koje simulira prirodan izgled dlačica različitih dužina i debljina. U ovoj metodi se ne koristi aparat već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Zbog specificnosti metode kojom se radi, obrva dobija potpuno prirodan izgled jer se ne popunjava cela obrva, već se posebnom tehnikom iscrtavanja dobija izgled tankih i zakrivljenih dlačica u prirodnom smeru rasta.

Metoda je posebno namenjena onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustinu i debljinu, kao i onima koji su zbog bolesti ili nekog drugog razloga izgubili obrve ili onima koji jednostavno samo žele popuniti svoje obrve i dati im lepši i drugačiji izgled i oblik.

Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekat šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih, tako da je rezultat zaista prirodan. Preporučujemo onima kojima je prirodan izgled na prvom mestu.

Koliko traje tretman iscrtavanja obrva?

Tretman iscrtavanja obrva traje od 60 do 90 minuta. Aplikacija boje traje 15-20 minuta, dok se u preostalom vremenu određuju oblik i simetrija obrva u dogovoru sa klijentom.

Kako se određuju oblik i simetrija obrva?

Simetrija obrva se izračunava u stanju mirovanja dok klijent ima zatvorene oči, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva u toj fazi nema, međutim na području čela se nalazi veliki broj mišića koji upravljaju mimikom lica i čela a koji nisu pod uticajem svesti, tako da kada klijent otvori oči moguće su minimalne promene u smislu visine obrva, koje pokušavamo ispraviti koliko je to moguće.

Koliko traju obrve iscrtane japanskom metodom?

Pigment traje od 1 do 2 godine, ali se ne može garantovati svežina boje jer njena postojanost zavisi od unutrašnjih i spoljnih faktora. Unutrašnji faktori su Vaš tip kože, tj. da li je koža masna ili suva, promene na koži, dermatitis, seboreja, keloidni ožiljci i dr. Spoljašnji faktori su učestalo izlaganje suncu, solarijum, kozmetika a naročito kreme sa retinolom i AHA kiselinama, razni tretmani kao npr. hemijski piling i mikroderm abrazija. Svi ovi faktori utiču na postojanost i trajnost pigmenta u koži pa se jednom godišnje savetuje osveženje boje. Redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vek koliko god želite.

Kakav je postupak nege obrva nakon samog tretmana iscrtavanja japanskom metodom?

Nakon samog tretmana potrebno je tretiranje obrva ampulom (fiksator boje) i nega posebnom kremom koju dobijete u našem salonu. Taj postupak se ponavlja svakih 3-4 puta dnevno sledećih sedam dana. Prvih sedam dana ne preporučuje se sunčanje, kupanje u moru ili bazenu, solarijum i sauna. Nakon samog tretmana može se pojaviti crvenilo koje traje petnaestak minuta. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje četvrtog a završava se sedmog dana. Krajnju boju ćete videti nakon sedam dana od tretmana.

Da li je bolno iscrtavanje obrva japanskom metodom?

Iscrtavanje ovom metodom je gotovo bezbolno. U posebnim, specifičnim ali jako retkim slučajevima moze se koristiti lagani anestetik.

Kako se radi korekcija i koliko ih je potrebno?

Prva korekcija se radi nakon 2-3 nedelje. Kod problematične, masne ili seboroične kože boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvežavanje boje će morati dosta češće da se radi.

Kome se ne radi iscrtavanje obrva japanskom metodom?

- osobama koje imaju problem sa keloidima.

- osobama koje imaju seboroični dermatitis u predelu obrva.

- osobama čija je koža pod upalom (akne ili druge upalne kožne promene).

Da li treba čupati obrve pre tretmana?

Vaše dlačice ne bi trebalo čupati a ni brijati. Uklanjaju se samo one koje su van novog oblika koji želite, ostatak obrva ostaje, a crtanje se vrši između njih.

Higijena pri izvodjenju tretmana!

Higijena je na najvišem mogućem nivou! Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno je. Ne postoji mogućnost alergije, niti bilo kakve reakcije kože na pigmente.

Šta očekivati nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste i puno tamnije od finalnog rezultata. Možete očekivati 20-30% smanjenje boje, gustine i debljine nakon sedam dana nege. Korekcijom nakon 2-3 nedelje isravljaju se male nepravilnosti, dodaje boja i gustina obrva.

UŽIVAJTE U SVOJIM NOVIM, DUGOTRAJNIM OBRVAMA!

Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva