Hijaluron

Još uvek niste čuli za hijaluron? Hijaluron je pravo i prirodno rešenje za popunjavanje bora, lifting lica, idealan način za podizanje i popunjavanje jagodica, kao i za hidrataciju i ispravljanje neravnina na koži celog lica i tela.

Šta je Hijaluron?

Hijaluronska kiselina je zapravo prirodna supstanca koju proizvodi ljudski organizam i koja se nalazi u tkivu kože, a doprinosi elastičnosti i čvrstini kože. Tretman hijaluronom daje slične efekte kao i kolagen, uz napomenu da efekti ubacivanja hijaluronske kiseline traju znatno duže, u zavisnosti od potrošnje Vašeg organizma.

Kako izgleda tretman hijaluronom?

Uz pomoć specijalne igle i injekcije, hijaluronska kiselina se ubacuje u kožu kako bi izravnjavala bore lica, takođe je moguće popunjavanje ožiljaka. Sama procedura ubrizgavanja hijalurona nije prijatna, zbog čega primenjujemo lokalnu anesteziju kojom se bol prilikom intervencije eliminiše, a procedura se lako podnosi.

Tretman hijaluronskom kiselinom traje od 20-60 minuta i pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Da li je tretman hijaluronskom kiselinom bezbedan?

Hijaluronska kiselina je relativno nov preparat koji se koristi u dermatologiji od 2003. godine nakon brojnih kliničkih studija na velikom broju pacijenata. Reakcije na hijaluron javljaju se značajno manje od reakcija na kolagen, a rezultati traju duže (kolagen ima svojstvo 3-4 meseca, dok hijaluronska kiselina traje 6-18 meseci, u zavisnosti od organizma korisnika).

Tretman hijaluronom je potpuno sigurna i priznata procedura, usled prirodnog porekla hijalurona. Obzirom da nije napravljena od životinjskog ili humanog materijala, ne postoje rizici od infekcije, a rizik od prolazne alergijske reakcije se javlja veoma retko.

Koji su neželjeni efekti tretmana hijaluronskom kiselinom?

U toku prva 24 časa nakon obavljenog tretmana pojavljuje se blagi otok na mestu injekcije. Kod pojedinih pacijenata može se javiti modrica koja nestaje u roku od nekoliko dana. Veoma retko, na mestu injekcije može se stvoriti otvrdnuće i crvenilo kao posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu, ali se ova reakcija može tretirati i prolazne je prirode, a najčešće ne remeti normalan izgled lica.

Mademoiselle koristi proizvode renomiranih proizvođača – španske kozmetičke kuće AESTETIC DERMAL – neuvia, i italijanske kozmetičke kuće Genyal – genyal.

Sve tretmane hijaluronom u studiju lepote Mademoiselle izvodi dr Aleksandra Andrić.

Hijaluron

Hijaluron